Provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc je ve finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování
19. června 2019Do srpnového finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování se v kategorii Nejlepší racionální pokrm probojoval Provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc. Vyvrcholení prestižního klání, které pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se uskuteční v úterý 27. srpna 2019 v Gastrostudiu Makro v Praze-Stodůlkách. Budeme našim zástupcům držet pěsti!
A s jakým pokrmem se budeme ve finále soutěže prezentovat? Tady je recept na krůtí kapsu plněnou špenátovými listy a mozarellou podávanou s celozrnným kuskusem:
- Krůtí plátek lehce rozklepeme, následně mírně osolíme, okořeníme. Na jednotlivé plátky klademe spařený ochucený listový špenát, vajíčka (předem umíchaná na pánvi - smaženice), obdélníček mozzarelly a proužky červené kapie. Takto připravený plátek naplníme a smotáme na kapsu. Horní část kapsy opět lehce okořeníme. Jednotlivé kapsy pokládáme na předem připravený a vymazaný plech. Pečeme s polopánu na 140 stupňů a 37 až 40 minut v konvektomatu.
- Cibulku zpěníme na tuku do zlatavé barvy, přilijeme výpek z krůtí kapsy a lehce zaprášíme moukou. Vzniklou nahnědlou omáčku dobře promícháme a dochutíme.
- Kuskus uvaříme v mírně osolené vodě (celozrnný kuskus nespařujeme vzhledem k jeho hrubší struktuře). Podáváme na talíři s kopečkem celozrnného kuskusu, ozdobený lístkem / srdíčkem polníčku.