V nemocnici vaří šéfové: Telegraph Pulse nadchl chutěmi i atmosférou
13. února 2025Zaměstnanecká jídelna Fakultní nemocnice Olomouc se opět proměnila v kulinářské centrum, tentokrát díky spolupráci týmu Stravovacího provozu s kuchaři olomouckého multifunkčního centra s restaurací Telegraph Pulse. V rámci projektu V nemocnici vaří šéfové společně připravili výjimečný oběd pro zaměstnance nemocnice. A celkem 2707 talířů zůstalo prázdných!
Obě varianty menu slavily úspěch. Podávaly se vepřová pečená kotleta připravená metodou sous-vide s pepřovo-hruškovou omáčkou a gratinovanými brambory a celerový steak se stejnou omáčkou a přílohou. Zaměstnanci si pochvalovali moderní přístup ke klasickým chutím i kvalitní suroviny. U výdeje nechyběl ani tentokrát ředitel FN Olomouc Roman Havlík, který se s nadšením ujal své role a přispěl k neformální atmosféře celé akce.
Kuchaři Telegraph Pulse pracovali s pečlivě vybranými a nadstandardně kvalitními surovinami, které dodaly pokrmům jedinečnou chuťovou harmonii. Čerstvá bazalka a tymián obohatily pokrmy jemným bylinným aroma. Zelený pepř v nálevu dodal omáčce lehce pikantní tón, zatímco více než dvě sta litrů hruškového džusu bylo zárukou ovocné svěžesti. Gratinované brambory byly připraveny do dokonalé krémové konzistence, kterou umocnilo máslo a smetana Rama Cremefine. Díky těmto ingrediencím získalo menu nejen vynikající chuť, ale také moderní nádech s důrazem na čerstvost a harmonii chutí.
Děkujeme týmu Telegraph Pulse za skvělý gastronomický zážitek a všem, kteří si přišli pochutnat! Poděkování patří hlavně i našim kuchařům, kteří nám každý den servírují skvělé a chutné pokrmy.
Projekt V nemocnici vaří šéfové inicioval ředitel FN Olomouc Roman Havlík. V jeho rámci se v nemocniční kuchyni a za výdejním pultem střídají renomovaní šéfkuchaři, kteří společně s týmem Stravovacího provozu připravují pro zaměstnance nemocnice exkluzivní menu. Do nemocniční kuchyně a za výdejní pult již zamířily taková kuchařská esa, jako jsou Roman Paulus, Přemek Forejt, Petr Heneš z Long Story Short, Jaroslav Klár z Bistra Nro 66, Radek Pajer z NUTREND WORLD a nyní i Gavin Lewis z Telegraph Pulse.
![](/uploads/news/2252/pic/DSC_8800.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_4.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_6.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_11.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_18.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_22.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_24.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_27.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_30.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_31.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_33.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_36.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_37.jpg)
![](/uploads/news/2252/pic/telepgraph_38.jpg)